Algemeen  Stamboom  Behaalde resultaten

 

Name dog Rainyday's Lone Star Diva   HD A
norbergwaarde 38
Breed Australian Shepherd   ED Normal - Free
Sex Bitch   MDR1 Normal
Colour Black, tan and white   Eye's Clear till  06 oct. 2012
Date of birth september 7th, 2008   Inheratable Cataract (DNA test) Normal
Breeder Kathrin Philips- Ellis and Linda Philips   CEA/CH test (DNA test) Normal
Pedegree no. NHSB 2742423      PRCD mutation PRA (DNA test) Normal
Full dentition Scissor bite   Cobalamin Malabsorption
(vitamine B12)
Normal
Tail Full tail (docked in USA)      

 

Rainydays Lone Star Diva
Rainydays Lone Star DivaDiva in Texas - 10 weken oudMama PatsyPatsy staanpuppy mother Katepuppy mother Lindadaddy PerroBij de dierenarts in Texasonderweg naar Nederlandmerry christmas everyone!
Carnaval febr. 2009Ringtraining met JenniferIn de show ring - Dogshow Goes Diva 18 maanden18 maandenkop diva 18 mndDiva in de sneeuwGaaf!Jumping DivaAgility Diva 

Rainydays Lone Star Diva is onze lang gekoesterde droom aussie uit Amerika. Eigenlijk ging deze droom eerder in vervulling als verwacht.Na een lange zoektocht op internet en hulp van een aantal mensen besloten we in augustus 2008 tijdens een zakenreis naar Houston naar Lubbock af te reizen (10 uur rijden) om daar kennis te maken met de fokkers van Rainyday's aussies.
We werden begroet door 16 Australian Shepherds die geheel in aussie stijl voor een luidruchtig ontvangst zorgden. We hebben uren lang gepraat met Kate en Linda over alles wat maar met Aussies te maken heeft. Natuurlijk mochten we heel even om eenn hoekje kijken in de kraamkamer. Daar zagen we 5 black tri puppy's samen met moeder Patsy, 1 dag oud. Ook met de trotse vader Perro hebben we uitgebreid geknuffeld en gespeeld. Na een heerlijk diner in het steakhouse en een wel verdiende nachtrust keerden we de volgende dag eer terug naar Houston waar Orkaan Ike op ons had gewacht. Na veel storm en regen konden we eindelijkweer terug naar huis.
Een aantal weken later komt er via de mail een bericht uit Amerika met de vraag of er een black tri teefje bij ons in Nederland zou mogen komen wonen. Tien weken later zitten we weer in het vliegtuig. Dit keer landen we in Dallas. Nu was het maar 6 uur rijden naar Lubbock. Hier wachtte onze eerste USA puppy op ons om mee naar Nederland te gaan. Diva ging mee als verjaardag kado voor onze oudste dochter Joyce.Met vreugde tranen werd het verreisde hondje in de armen gesloten en sindsdien zijn die twee onafscheidelijk. En wat is het een race monster! Altijd in beweging en in voor een spelletje. Heel leergierig en snel. Tijdens het rennen en spelen gooit ze haar hele lijf in de strijd. Samen met Joyce gaat ze naar gehoorzaamheids- en agilitytrainging. Dat laatste vinden ze wel heel erg leuk. Zo nu een dan verschijnen ze ook samen in de showring en winnen ze af en toe een prijsje. Sinds Joyce studeerd in Tilburg is Diva mee verhuisd en komt ze zo nu en dan nog eens logeren.

 


 DOWN UNDER DOGS

Mandy de Haan
Nijverheidsweg 9
4529 PP Eede
T 0117 49 42 65
mandy@downunderdogs.nl

Laatste update: 16-05-2017