Pepper x Jax  geboren  dag 1  week 1  week 2  week 3  1ste puppy bezoek dag

Eindelijk is het weer eens een keertje zover, in huis Down Under Dogs verwachten we weer een nestje. Onze Pepper mag voor het eerst mama worden. Heel spannend allemaal. Als eerste moesten we opzoek naar een geschikte papa voor de puppy's. En deze keer vonden we hem niet zo heel ver weg. Hij woont samen met aussie broer Copper en vrouwtje Joanne in Limburg. Na een gezellig kennismaking door de telefoon mochten we Jax op 28 januari samen met Pepper bezoeken. Tijdens een heerlijk boswandeling konden Jax en Pepper eens even lekker rennen en rovotten. Na een paar leuke foto's van het stel en nog een lekker bakje koffie gingen we weer naar huis. 

Op 11 februari wordt Pepper loops en kan het dagen tellen beginnen. Tien dagen later, op 20 februari was het dan zover, Pepper was klaar voor de eerste dekking, Tenminste haar hormonen. Pepper zelf was het er eigenlijk niet helemaal mee eens. Gelukkig met de hulp en goede begeleiding van vrouwtje Joanne was de eerste dekking toch gelukt. De dag hebben we afgesloten met het nuttigen van een heerlijke Wienerschnitsel met frieten. Daarna zochten Pepper en vrouwtje Mandy hun bedje op in hun B & B om eens lekker uit te rusten van deze spannende dag.
De volgende dag was een dag van wandelen en genieten. Toch nog even bij baasje Joanne langs om nog maar even te kletsen en koffie te dringen. Lekker op tijd richting ons bedje. Maar eerste nog even naar de McDonalds voor een vette hap om te delenwink. Verder verklappen Pepper en ik niets...... 
Woensdag 22 februari weer op bezoek bij Jax en Joanne voor de tweede dekking. Deze keer had Pepper al wel wat meer zin.
Daarna nog maar eens lekker koffie drinken en snoepen. Nog meer kletsen en frietjes eten en dan naar huis.

Na vier lange weken wachten mochten we op vrijdag 24 maart eindelijk voor de echo. Zouden we, uhhh, ik bedoel Pepper zwanger zijn? Ook hiervoor zijn we samen met (O)ma Thea naar Limburg gereden om samen met Joanne te kijken of we en hoeveel puppy's we mogen verwachten. Lang hoefde we niet op een antwoord te wachten. Pepper mocht onder toezicht van een redelijk groepje mensen gelijk met de billen blood en op de tafel. En jawel hoor daar zagen we ze dan, minstens 6 kloppende hartje waren in beeld. Geweldig om te zien.
Natuurlijk gingen we na afloop nog even lekker een bakkie koffie halen bij Joanne en haar boys en kregen we ook nog frietjes voordat we weer richting huis reden.

De weken die volgende verliepen rustig. Het buikje van Pepper groeide gestaag en de kilootjes kwamen er langzaam bij. De taille was na 6 weken volledig verdwenen. Arme Pepper! Ze waggelde desondanks vrolijk rond achter de rest van de roedel aan. Voorbereidingen werden ook langzaam getroffen. De werkkist werd door Johnny weer onder het stof vandaan getoverd en in elkaar gezet. De puppyren werd geïnstalleerd en de nodige kraam benodigdheden werden aangeschaft.

Ruim een week voor de uitgerekende datum (24 april) gaan we Pepper haar temperatuur opmeten. Deze is steeds rond de 38 graden celcius. Op dinsdag avond 18 april begint haar temperatuur te dalen. Dit betekend dat je binnen 24 uur kan verwachten dat ze gaat bevallen. Alles wordt verder ingereedheid gebracht in zoverde dat nog niet gebeurd was. Vrouwtje Mandy blijft non stop bij Pepper. Toch moeten we nog tot donderdag 20 april wachten voordat het echt gaat beginnen.

Onrustig graven en hijgen. De hele donderdag en nacht lang. Op vrijdag 21 april in de ochtend om 09.20 uur krijgt ze haar eerste perswee. En 3 minuten later wordt haar eerste pup geboren........

Onder het kopje "geboorte" vertellen we hoe de geboorte van onze zevenling is verlopen.

 

Jax favoriete plekje
Jax favoriete plekjeBuikje kijkenNog meer buikPepper wegen in de werkplaatsDe kraamkamerKnuffelen met (O)ma TheaGrapjas JaxEcho 

 DOWN UNDER DOGS

Mandy de Haan
Nijverheidsweg 9
4529 PP Eede
T 0117 49 42 65
mandy@downunderdogs.nl

Laatste update: 16-05-2017